
نکات مهم کارگردانی انیمیشن
نقش کارگردان انیمیشن
کارگردان اولین گوینده ی داستان در پروژه است . دیدگاه او ، نیروی راهنمای گروه است . کارگردان همچین سبک بصری انیمیشن ( سفارش ساخت انیمیشن ) را پدید می آورد . در این موقعیت کارگردان باید بتواند به طور موثر افکار خود را انتقال دهد و مطمئن شود که هم به وسیله ی هنرمندان هم اعضای اصلی اجرایی درک شده است . کارگردان و تهیه کننده با گروه استخدام برای انتخاب هنرمندان همکاری می کنند .
سپس کارگردان هنرمندان را هدایت می کند ، وظایفشان را توزیع و طی روند توسعه کار آنها را بازنگری می کند . یکی از مهم ترین اولویت های کارگردان فراهم آوردن یک سبک راهنمایی است که بتواند به بهترین وجه ، پروژه را مصورسازی کند ، یعنی یک چشم انداز تصویری از پروژه فراهم آورد . کارگردان یا با یک طراح تولید کار می کند یا ممکن است گروه هنرمندان را برای توسعه و طراحی راهنمایی سبک هدایت کند . در ابتدا این فرآیند تجربی است و به هنرمندان تا حد امکان آزادی عمل داده می شود . وقتی سبک کار بیشتر استحکام پیدا کند ، کارگردان برای توسعه و بهبود منظر نهایی پروژه دقیق تر می شود . حتی در مرحله پیش تولید این وظیفه کارگردان است که در همه ی تصاویر طراحی شده و حتی فیلمنامه ، تذکرات و انتقادات سازنده ای ارائه نماید . در بسیاری از موارد بازخودرها شفاهی است ، گاهی هم می تواند بصری باشد .
بعضی از کارگردان ها با کشیدن یا انجام اصطاحاتی روی طرح های کلی ، ارتباط شفاف تری با هنرمندان برقرار می کنند . وقتی پروژه برای تولید آماده است ، کارگردان مسئولیت دارد وظایف را توزیع کند و انجام آنها را به طور مستقیم یا از طریق واحد ناظرین کنترل نماید و همه ی کارهای هنری را که به وسیله ی هنرمندان داخلی یا قراردادهای فرعی ساخته می شود ، بازبینی و تاکید کند . کارگردان مسئول هدایت تکنسیتن های مختلف ، مثل کاگردان فنی هم هست. در طی انتخاب و ضبط پروژه ، کارگردان در همه ی فرآیند ها از جمله انتخاب و ضبط بازیگردان درگیر می باشد . بسته به تجربه و میزان رضایت شان ممکن است ، اجرا کنندگان صدا را کارگردانی کند . یا با یک کارگردان صدا کار کنند . همچنین کارگردان و آهنگ ساز بر حسب نوع موسیقی برای شناخت ملودی اصلی و انتخاب سبک همکاری می کنند. در تمامی مراحل پس تولید ، کارگردان به روشنی دیدگاه کلی پروژه را برای کارکنان بیان می کند ، همچون طراح صدا ، تدوین گر گفت و گو ها ، تدوینگرهای ویدیو ، رنگ کار تبدیل فیلم به ویدیو و بدین ترتیب رهبری گروه را ادامه خواهد داد . با فرض این که کارگردان بخش اصلی در هر مرحله از فرآید کار است ، بهتر است ، هر چه زودتر به کار گرفته شود و در فیلمنامه ، برنامه ریزی و بودجه همکاری کند .
اگر کارگردان در مراحل اولیه درگیر کار شود ، می تواند تصمیم بگیرد که چگونه قصه را بر مبنای سبک و شرایط مالی تولید ، برای رسیدن به یک انیمیشن با کیفیت عالی بازگو کند . اما زود استخدام کردن کارگردان همیشه امکان پذیر نخواهد بود . اغلب اوقات ، فیلم نامه نهایی را به یک کارگردان تلویزیونی ( اصول کارگردانی تئاتر تلویزیونی ) می دهند و او مجبور می شود ، تولید را فورا شروع کند . محدودیت های زمان و بودجه ، فضا را برای کارگردان محدود می سازد و پیشبرد و توسعه ی پروژه دشوارتر می شود .
تهیه کننده و کارگردان انیمیشن
در تولیدات تلویزیونی که یک تهیه کننده ی اجرایی عهده کار است ، نقش کارگردان تمامی آنچه را که در بالا شرح داده شد ، شامل نمی شود . در چنین مواردی وظیفه کارگردان این است که مطمئن شود ،دیدگاه کلی تهیه کننده ی اجرایی درک شده و به وسیله ی گروه هنری تولید دنبال می شود . کارگردان هنرمندان را راهنمایی و همه مراحل خلاقانه را بررسی می کند . در تمامی فرآیند پیش تولید به گروه تذکراتی می دهد و یادداشت بر می دارد .
او ممکن است ، در مراحل تولید و پس تولید درگیر نباشد یا باشد ، زیرا ممکن است این مراحل ، مستقیما به عهده ی تهیه کننده یا کارگردان راهنما باشد و این در مواقعی است که چندین کارگردان وجود دارند . غالبا دو کارگردان فیلم های بلند سینمایی را هدایت می کنند . این روش برای شتاب دادن به روند تولید به کار می رود . این روش به چند شکل انجام می شود ، یکی این است که صحنه های فیلم بین کارگردان ها تقسیم شود و این چند راه دارد . یک راه این است که سکانس هاس مختلف بین کارگردان ها تقسیم شود . شیوه ی متداول دیگر این است که بر مبنای توانایی هر یک ، بخش های مختلفی به آن ها واگذار شود .
روش متداول دیگر این است که سکانس ها بین چهار یا پنج کارگردان تقسیم که عمدتا روی حرکت و انیمیشن متمرکز می شوند . این کارگردان ها را کارگردان های سکانسی می نامند . ممکن است ، یک کارگردان هماهنگ کننده که کار نظارت بر کارگردانان سکانسی را بر عهده دارد ، وجود داشته باشد . این کار انجام می شود تا از روند و عملکرد قصه و انیمیشن اطمینان حاصل گردد . ( مقالات انیمیشنی )
این سیستم همچین می تواند در تولیدات سریالی به کار رود که یک کارگردان ناظر چندین کارگردان تک برنامه ای را هدایت می کند . بهترین کارگردان ها می توانند به سادگی با هم به اشتراک نظر برسند و دو دنیای متفاوت ار کلمات و تصاویر را با هم تلفیق کنند . کارگردان مطلوب قدرت بیان و الهام دارد و می تواند گروه هنری خود را با وجود همه ی مشکلات تولید هدایت کند . بهترین موهبت برای کارگردان ها این است که بدانند ، دنبال چه چیزی هستند و بتوانند دیدگاه خود را به گروهشان انتقال بدهند .
هنرمندان تلاش می کنند با مشاوری کارکنند که می تواند به طور شایسته وظایف آن ها را انتخاب کند و با انتقادات سازنده کار آن ها را بهبود بخشد . یک گروه تهیه کنندگی و کارگردانی خوب ، گروهی انعطاف پذیر است . با احترام گذاشتن به نقش و اهداف یکدیگر ، یک تعامل سالم بین تهیه کننده و کارگردان شکل می گیرد . تهیه کننده به کارگردان کمک می کند تا دیدگاهش را روی پرده بیاورد. کارگردان با خلاقیت خود محدودیت پروژه را کنار می زند و تهیه کننده تا حد امکان به او کمک می کند تا به اهدافش دست یابد و البته هرگاه لازم باشد ، کار را مهار می کند .
هنگام بروز مشکلات ، راه حل آن است که کارگردان و تهیه کننده با همکاری هم راه حلی پیدا کنند . آنها بایا همواره به گروه انگیزه بدهند ، با گروهشان پیوسته ارتباط برقرار کنند و مطمئن باشند که تک تک افراد ، اهداف پروژه و محدودیت های مالی و زمانی آن را فهمیده اند . در میان گذاشتن اطلاعات مناسب با کارگردان ، انگیزه و اشتیاق آنها را به انجام کار بهتر افزایش می دهد. (با وظایف تهیه کننده انیمیشن بیشتر آشنا شوید)
مسئولیت های کارگردان انیمیشن
کارگردان ها بر اساس زمان ، بودجه ی تولید و مهارت و تجربه های خود ، ممکن است همه یا بخشی از مسئولیت هایی را که در زیر آمده است ، به عهده بگیرند. لطفا توجه داشته باشید که وقتی ما به مدیریت ها اشاره می کنیم ، منظور افرادی است که مسئولیت بازبینی و نظارت یا سرمایه گذاری را بر عهده دارند .
- توسعه و تکمیل فیلمنامه با همکاری نویسنده ، هنرمندان فیلمنامه مصور ، تهیه کننده و مدیر خرید
- ارتباط با تهیه کننده و مدیر خرید در مورد تمامی پیشرفت های هنری
- پی گیری و انجام تذاکرات خلاقانه ای که تهیه کننده و مدیر اجرایی می دهد .
- ارتباط با طراح تولید یا کارگردان هنری در مورد انتخاب سبک و طرح رنگ انتخابی
- به کارگیری بودجه های پروژه و برنامه ریزی برای آن
- انتخاب ، تصویب و کنترل همه ی کارکنان هنری و ناظران پخش با همکاری تهیه کننده
- انتخاب نقش و کارگردانی صداپیشگان با نظارت تهیه کننده و مدیر سرمایه گذار
- انتخاب اجرا کننگان موسیقی ، شامل آهنگ ساز ، ترانه سرا و خواننده با همکاری تهیه کننده و مدیر سرمایه گذار
- همکاری با تهیه کننده ی وابسته ، هماهنگ کننده های هنری یا ناظر و سرپرستان بخش برای گرفتن نماهایی که کمتر زمان می برند و موثرترند
- انتخاب و تایید استودیوهای خارجی با همکاری تهیه کننده
- ایجاد و تایید راهنمای سبک برای دیدن به وسیله ی تهیه کننده و مدیر سرمایه گذار
- تایید طرز برخورد با رنگ
- درک و توافق درباره ی مراحل بازرسی با تهیه کننده و مدیر سرمایه گذار
- تایید فیلم نامه های مصور برای دیدن و امضا کردن توسط تهیه کننده و مدیر سرمایه گذار
- خلق و تایید نوار ریل تدوین شده ی داستان / انیمیشن سه بعدی و فیلم برداری تک کادری / نوار ریل لایکا برای تماشا و امضا به وسیله ی تهیه کننده و خریدار
- ارزیابی کتابچه راهنمای کار با ناظرین واحد ، رهبران هنری و اعضای گروه تولید
- تایید همه ی مراحل کلیدی تولید
- تایید نهایی رنگ و امضا توسط تهیه کننده
- تدوین تصاویر به همراه تدوین گر و تهیه کننده
- تحویل برش نهایی
- مشارکت در انتخاب امکانات پس تولید
- آماده سازی جلوه های صوتی و موسیقی با تهیه کننده
- نظارت بر جایگزینی خود کار گفت و گو با تهیه کننده
- نظارت بر جلسات ضبط موسیقی با تهیه کننده
- نظارت بر جلسات میکس نهایی با تهیه کننده
- مرور تیتراژ نهایی
- مرور کپی جواب یا تدوین اصلی با تهیه کننده برای امضای تایید به وسیله ی مدیر سرمایه گذار
در بسیاری از موارد وظیفه ی کارگردان و تهیه کننده با هم تداخل دارند . در این موارد لازم است به اهمیت هماهنگی و هم زمانی میان کارگردان و تهیه کننده توجه شود ، بنابراین درک مسئولیت های کارگردان از همان شروع کار بسیار حساس و حیاتی است .
0 دیدگاه